Energetsko pogodbeništvo

Investitorjem ponujamo energetsko pogodbeništvo, natančneje model Izgradi-upravljaj-ohrani v lasti, ali angl. Build-Own-Operate (BOO), ki je vrsta pogodbe med izvajalcem in stranko, kjer izvajalec prevzame odgovornost za načrtovanje, gradnjo, lastništvo in upravljanje projekta obnovljive energije. V tem modelu izvajalec financira, gradi in upravlja energetski objekt ter proizvedeno energijo prodaja naročniku. Naročnik se zavezuje, da bo energijo, proizvedeno v objektu, odkupil za določen čas.

Model BOO zagotavlja edinstveno rešitev za stranke, ki želijo zmanjšati stroške energije in ogljični odtis, vendar nimajo strokovnega znanja ali finančnih sredstev, da bi same zgradile in upravljale projekt obnovljive energije. S tem modelom lahko stranka izkoristi prednosti čiste energije, ne da bi morala narediti veliko vnaprejšnjo naložbo ali prevzeti operativna tveganja vodenja objekta. Po drugi strani lahko izvajalec zagotovi dolgoročen tok prihodkov od prodaje energije stranki, hkrati pa pridobi prednosti lastništva in upravljanja projekta obnovljive energije. To omogoča izvajalcu, da povrne stroške gradnje in delovanja ter sčasoma zasluži dobiček.

Skratka, model BOO je obojestransko koristna rešitev tako za naročnika kot za razvijalca. Stranki omogoča dostop do čiste energije po nižji ceni in zmanjšuje njihov ogljični odtis, hkrati pa razvijalcu zagotavlja stabilen tok prihodkov od prodaje energije.

Ste investitor, ki išče pametno naložbo? Pridružite se nam pri ustvarjanju svetlejše, bolj trajnostne prihodnosti z energetskim pogodbeništvom in modelom (BOO). Vlaganje v obnovljivo energijo ni samo pametna finančna odločitev, ampak ima tudi moč pozitivnega vpliva na naš planet in prihodnje generacije.

Z modelom BOO imate priložnost biti del revolucije v proizvodnji energije, ki pomaga zmanjšati odvisnost od neobnovljivih virov in zmanjšati ogljični odtis podjetij in skupnosti. Vlagali boste v stabilno in rastočo industrijo in v svetu, kjer je povpraševanje po čisti energiji vse večje, bo vaša naložba zagotovo prinesla dolgoročne finančne koristi. Poleg finančnih koristi boste tudi zadovoljni, če veste, da vaša naložba pozitivno vpliva na okolje in svet. S podpiranjem obnovljivih virov energije pomagate ustvariti čistejšo in bolj zdravo prihodnost za vse nas.

Zakaj torej čakati? Investirajte v energetsko pogodbeništvo že danes in se nam pridružite pri ustvarjanju pozitivnega vpliva na svet!